Gevulde paprika met couscous en geitenkaas uit de oven
Hierbij een lekker en makkelijk recept! Ik heb laatst deze gevulde paprika met couscous en geitenkaas uit de oven laatst voor een verjaardag als lunch gemaakt. S’ ochtends had ik ‘m voorbereid en op het moment zelf kon ik alles zo in de oven schuiven, handig! Ik heb er toen verse soepen en salades bij gemaakt, en de lunch was compleet! Wat werd er enthousiast gegeten, echt heel leuk om te zien. Op naar het recept!
Ingrediënten
4 personen:
- 275 gr bio couscous (1 pak)
- 4 el pijnboompitten
- 5 paprika’s
- 5 tomaten
- 4 el olijven
- 100 gr geitenkaas
- Optioneel : een handje in stukjes walnoten
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden
- Bereid de couscous zoals ’t staat aangegeven op de verpakking
- Rooster de pijnboompitten even in een koekenpan (hiervoor is geen olie nodig)
- Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder hierna de zaadjes
- Nu mogen de tomaten, olijven en de geitenkaas in kleine stukjes gesneden worden. Meng ze hierna met de couscous
- Mocht je walnoten lekker vinden, dan kun je deze nu toevoegen aan het mengsel
- Vul de paprikahelften met dit couscousmengsel
- Zet de gevulde paprika met couscous en geitenkaas 12 minuten in de oven en klaar is je gerecht! Serveer ze warm, enjoy!